Run van Gieten gaat verder onder de naam Magnesium Run van Gieten

GIETEN Op zaterdag 13 mei 2023 wordt de 15e Run van Gieten georganiseerd. Juist bij dit derde lustrum wordt de naam van het evenement gewijzigd in Magnesium Run van Gieten.

De organisatie in Gieten is er in geslaagd om Nedmag uit Veendam als nieuwe hoofdsponsor aan het evenement te verbinden. Het bedrijf heeft een eigen omgevingsfonds ‘SAMEN’, die bestemd is voor het steunen van initiatieven en verenigingen. Dit met als doel elkaar te helpen en te versterken en zo SAMEN bij te dragen aan de leefbaarheid van deze mooie regio.

250 meter tot 50 kilometer

Sport is daarbij één van de pijlers. Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid maar brengt ook mensen samen. Deze combinatie heeft Nedmag en de organisatie van de Run van Gieten ook samen gebracht. Het comité is erg blij met deze geweldige ondersteuning van dit regionale bedrijf. Samen hopen beide partijen meer mensen te motiveren om (gezond) te gaan bewegen en dus deel te nemen aan de 15e Magnesium Run van Gieten.

Aan de Magnesium Run van Gieten kunnen kinderen en volwassenen deelnemen. De afstanden variëren van 250 meter tot 50 kilometer. Ook is er een G-loop en een framerunningwedstrijd.

Uniek en hoogwaardig magnesiumzout

De naam Magnesium Run van Gieten is gekozen omdat Nedmag uniek en hoogzuiver magnesiumzout wint in Veendam. Vanwege de hoge kwaliteit zijn de mineralen die Nedmag produceert geschikt als ingrediënt en additief in voedingsmiddelen. Tevens wordt magnesiumzout ingezet als wellness product. Magnesium speelt namelijk een rol in verschillende processen in het menselijk lichaam. De positieve werking van magnesium is daarbij niet beperkt tot het behoud van sterke botten, sterke en soepele spieren en gewrichten, energie en uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft magnesium een positief effect op de mentale weerbaarheid en wedstrijdfocus.

Het sponsorcontract is onlangs ondertekend door Bert Jan Bruning, algemeen directeur van Nedmag en Jantienus Warners, bestuurslid van de Run van Gieten. De foto is gemaakt door Paul Abrahams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *