Zusjes Keizer uit Stadskanaal-Noord hebben zich al aangemeld voor de Run van Gieten. ‘Wij vinden het een mooi en gezellig evenement’

STADSKANAAL-NOORD De datum van zaterdag 13 mei staat rood omcirkeld op de kalender van de familie Keizer in Stadskanaal-Noord. Dan vindt namelijk de vijftiende editie plaats van de Run van Gieten.

De inschrijving voor het derde lustrum is inmiddels van start gegaan en de zusjes Lisa (5), Lieke (7) en Lana (10) zijn al aangemeld door moeder Paulien. “Wij vinden het een mooi en gezellig evenement en daarom zijn we wederom van de partij. Lieke en Lana doen voor de derde keer mee aan één van de vele jeugdlopen en voor Lisa staat de teller op twee. Vorig jaar was ze zelfs het snelste meisje van groep één van de basisschool. Toen liep ze de afstand van 500 meter in 2 minuten en 20 seconden en ging ze met een mooie beker naar huis.”

De drie zusjes wonen in Stadskanaal-Noord, maar krijgen les aan de SWS Oostermoer in het nabijgelegen Gieterveen. “Tijdens de Run van Gieten wordt ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Het zou mooi zijn als zich voldoende leerlingen aanmelden, zodat de school ook mee kan doen aan het kampioenschap.”

Van 250 meter tot 50 kilometer

De Run van Gieten wordt voor de vijftiende keer gehouden. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 250 meter tot 50 kilometer. Ook vindt een wedstrijd plaats voor lopers met een verstandelijke beperking en een wedstrijd voor zogeheten framerunners. Ter gelegenheid van het jubileum wordt eveneens een teamloop over zes kilometer gehouden.

De zusjes Lieke, Lana en Lisa Keizer doen mee aan de Run van Gieten. Foto: Paul Abrahams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *