Buurvrouwen Inge en Sjoukje regelen de inschrijving wandelingen Run van Gieten. ‘We hopen op minimaal 100 deelnemers’

GIETEN Op zaterdag 11 mei wordt voor de zestiende keer de Magnesium Run van Gieten gehouden.

Net als vorig jaar zijn wandelaars van harte welkom om mee te doen. Er zijn twee nieuwe routes uitgezet: een route met een lengte van 6.7 kilometer en een route met een lengte van 10.7 kilometer. De start is tussen 13.00 en 14.00 uur op de Brink.

De kosten bedragen 5 euro, maar kinderen tot en met 12 jaar hoeven niets te betalen. Onderweg is een verzorgingspost ingericht en alle wandelaars gaan na de finish met een medaille naar huis.

De helft van het inschrijfgeld wordt geschonken aan de Voedselbank in de gemeente Aa en Hunze.

De buurvrouwen Inge Sikkema en Sjoukje Pellegrom regelen de inschrijving, delen een lekkere appel uit en overhandigen na afloop de medaille aan de wandelaars als ze zich weer hebben afgemeld in de tent voor het pand van Impuls op de brink in Gieten.

“Fijn dat de wandeling weer in het programma is opgenomen”, zegt Inge. “We hebben vorig jaar veel positieve reacties gekregen. Niet iedereen kan meedoen aan een hardloopwedstrijd, maar op deze manier ben je toch betrokken bij een mooi evenement in het dorp.”

Sjoukje is het helemaal met Inge eens. “Ter gelegenheid van het derde lustrum van de Run van Gieten is de wandeling vorig jaar georganiseerd. Bijna 50 wandelaars hebben zich ingeschreven. Eerlijk gezegd hopen we dat op 11 mei de grens van 100 wandelaars wordt overschreden. Dat zou mooi zijn. Gezellig wandelen met je familie, vrienden of vriendinnen en genieten van de prachtige omgeving rondom Gieten. Wie wil dat nu niet?”

De buurvrouwen Inge Sikkema en Sjoukje Pellegrom. Foto: Paul Abrahams