Algemene informatie:
Deelnemers aan de ultraRun van Gieten 50 kilometer kunnen zich omkleden en douchen in sporthal De Goorns op een paar honderd meter afstand van de brink. De kleedkamers zijn geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Portemonnees, autosleutels en andere waardevolle spulletjes kunnen worden afgegeven in het kantoor van Tinten Welzijnsgroep tegenover Hotel Braams. In de directe omgeving van de brink zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Onder meer voor het gemeentehuis en achter het gemeentehuis (ingang naast het politiebureau).

Alle deelnemers lopen met een chip van het loopcircuit De Kop van Drenthe. De ultraRun van Gieten is een onderdeel van de internationale marathon en ultra cup. Bovendien wordt gestreden om het open Noordelijk kampioenschap 50 kilometer.

Prijzenschema:
De vijf snelste mannen en de vijf snelste vrouwen van het deelnemersveld worden beloond met geldprijzen van respectievelijk 150, 100, 75, 50 en 25 euro. De drie snelste mannen en vrouwen gaan met een beker naar huis.

Programma:
11.05 uur: ultraRun van Gieten 50 kilometer

Route:
Lopers starten met een aanlooproute van 775 meter. Vervolgens één ronde van 21,1 km met vier verzorgingsposten op 5, 10, 15 en 21 km. Daarna volgen drie rondes van 9,4 km met telkens twee verzorgingsposten op 5 en 9,4 km.