De eerste Frame Runners staan op de startlijst van de Run van Gieten

GIETEN Het organisatiecomité van de Run van Gieten heeft het zogeheten inclusief sporten hoog in het vaandel geschreven. Sinds jaar en dag doen hardlopers met een verstandelijke beperking mee aan het loopfestijn en ook wordt – net als vorig jaar – een wedstrijd georganiseerd voor Frame Runners.

Mensen met een motorische of een verstandelijke beperking die minder goed of minder lang kunnen lopen, zijn dankzij een frame met drie wielen, een zadel, een borststeun en een stuur in staat om hiermee te lopen of zelfs hard te rennen. Er komt namelijk geen druk op heupen, enkels en knieën. In Nederland zijn het nu nog vooral kinderen en jongeren die aan Frame Running doen.

De eerste Frame Runners hebben zich inmiddels ingeschreven.

De Frame Runners leggen zaterdag 13 mei in Gieten een afstand van twee kilometer af. Twee keer een ronde van 1000 meter met doorkomst op de brink waar ze enthousiaste worden aangemoedigd door het publiek. Het startschot klinkt om half drie en de deelname is gratis. Alle deelnemers krijgen na de finish een medaille en de snelste Frame Runners gaan met een beker naar huis.

De foto is vorig jaar gemaakt door Claudia Posthumus.