Flinke delegatie De Trans doet mee aan de Run van Gieten

GIETEN De Run van Gieten werpt haar schaduw vooruit. Op zaterdag 11 mei vindt de dertiende editie plaats van
het populaire loopfestijn op de flanken van de Hondsrug.

Het affiche vermeldt verschillende jeugdlopen, het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze, wedstrijden over 6 en 10 kilometer, een halve marathon en beslist niet te vergeten… een VB loop: een wedstrijd voor atleten met een verstandelijke beperking.

Ook dit jaar doet De Trans in Nooitgedacht weer mee met een flink aantal deelnemers. “We hebben hard getraind in de afgelopen maanden”, verklapt bewegingsagoog Anne van der Tuin. “Het enthousiasme is groot en we hebben er zin in. We komen graag naar Gieten en we zijn er klaar voor. En wat mooi is: de groep is groter dan ooit.”

Een nieuw onderdeel van de Run van Gieten is de Kanjer koters loop voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan, zeg maar groep 0. De jongens en meisjes lopen 250 meter op de brink, terwijl ze enthousiast worden aangemoedigd door (groot)ouders en andere familieleden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen kinderen zich niet meer voor de jeugdlopen aanmelden via de scholen. Inschrijven kan via de website www.runvangieten.nl

Anne van der Tuin samen met de atleten van De Trans in Nooitgedacht. Foto: Paul Abrahams

© 2019 Run van Gieten.
Website door Groenbaard.