Magnesium Run van Gieten: nieuwe parcoursen, prijzengeld fors verhoogd en streep door de ultraRun van Gieten 50 kilometer


GIETEN De 16de editie van de Magnesium Run van Gieten wordt gehouden op zaterdag 11 mei 2024. Het organisatiecomité heeft besloten om bijna alle parcoursen te wijzigen. Alleen de kinderen die meedoen aan de 250 en de 500 meter leggen hetzelfde parcours af op de brink in Gieten.


Omdat in 2024 geen enkel parcoursrecord kan worden verbeterd, is besloten om het prijzengeld voor de onderdelen 5 kilometer, 10 kilometer en Open Noordelijk kampioenschap halve marathon eenmalig fors te verhogen. Zo gaat bijvoorbeeld de winnaar van de halve marathon (mannen en vrouwen) met een geldprijs van 200 euro naar huis. De nummer twee tot en met vijf worden beloond met geldprijzen van 150, 100, 50 en 25 euro.


Naast het reglement prijzenschema Loopcircuit de Kop van Drenthe ligt bovendien voor de overall winnaar van de 10 kilometer (mannen en vrouwen) een envelop met 150 euro klaar.

Het volledige prijzenschema voor alle onderdelen wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.


Ondanks prachtige winnaars met snelle tijden en het enthousiasme van de deelnemers wordt de internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer geschrapt. De reden? Te hoge kosten, te weinig deelnemers en een te zware wissel op de organisatie.

Olfert Molenhuis op weg naar de finish. Foto: Claudia Posthumus