Run van Gieten: drie parcoursrecords zijn verpulverd

GIETEN Tijdens de dertiende editie van de Run van Gieten is kneiterhard gelopen. Uiteindelijk zijn maar liefst drie parcoursrecords verbroken.

De halve marathon van de Run van Gieten is zaterdagmiddag gewonnen door Freek Hoolsema. De inwoner van Assen liep na een uur, achttien minuten en 30 seconden over de finishmat. Anne-Willem Braam uit Drouwen (1.21.25) en Marcus Vording uit Veendam (1.26.19) sleepten de tweede en de derde plaats in de wacht.

Bertine de Vries uit Gasselte verpulverde het parcoursrecord op de halve marathon vrouwen. Zij noteerde een tijd van 1.21.08. Hinke Schokker uit Eastermar (1.22.12) en Lotte de Hosson uit Groningen (1.24.40) legden beslag op de tweede en derde prijs.

Tien kilometer

De wedstrijd over tien kilometer – onderdeel van het loopcircuit Rabobank Assen en Noord Drenthe – is een prooi geworden voor Olfert Molenhuis (32.09) De Assenaar verdedigde met succes zijn titel en verbeterde bovendien het parcoursrecord. Rick Bathoorn uit Peize (33.43) en Arnold Modderman uit Assen (34.33) werden respectievelijk tweede en derde.

Hillie Koops uit Gasselte was de snelste vrouw op de tien kilometer (38.36). Marjan Oostinga uit Eelde (39.13) en Alinda van Luijk uit Assen (42.13) gingen met de tweede en de derde prijs naar huis.

Zes kilometer

Maurice Smit uit Delfzijl verbeterde het parcoursrecord op de wedstrijd over zes kilometer met twee minuten. Hij noteerde een tijd van 19 minuten en vijf tellen. Bart van Adrichem uit Klazienaveen (19.35) en Tim Grelling uit Stadskanaal (19.49) liepen eveneens onder de twintig minuten.

Marjon de Jager uit Eelde werd gehuldigd als winnaar van de vrouwenwedstrijd zes kilometer (25.03). Plek twee was voor Marleen Popken uit Exloo (25.10) en Femke Pietersma uit Gieten (25.26) kreeg de derde prijs uitgereikt.

Jeugdlopen en scholenkampioenschap

De verschillende jeugdlopen en het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze brachten – mede door het prachtige weer – veel publiek op de been.

De Kameleon uit Eexterveen mag zich een jaar lang kampioen van de gemeente Aa en Hunze noemen. De tweede en derde plek was voor OBS Gieten en OBS Bonnen. Als kers op de slagroomtaart werd ook de beker voor de sportiefste school van de gemeente Aa en Hunze uitgereikt aan De Kameleon.

De foto is gemaakt door Claudia Posthumus. Meer foto’s zijn te bekijken onder het kopje foto.

De uitslagen zijn te bekijken onder het kopje uitslagen.

© 2019 Run van Gieten.
Website door Groenbaard.