Run van Gieten introduceert Skid kanjer koters loop


GIETEN De dertiende editie van de Run van Gieten wordt gehouden op zaterdag 11 mei.

Het affiche vermeldt jeugdlopen, het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze, een wedstrijd voor hardlopers met een verstandelijke beperking, een wedstrijd over zes en tien kilometer en een halve marathon.

Een nieuw onderdeel van de Run van Gieten is de Skid kanjer koters loop. Jongens en meisjes die nog niet naar de basisschool gaan, kunnen gratis meedoen aan een wedstrijd over 250 meter op de brink in Gieten.

Steeds meer jongens en meisjes in de leeftijd tot en met drie jaar doen mee aan de Run van Gieten. Lekker rennen op de brink, al dan niet aan de hand van vader of moeder, en hartstochtelijk toegejuicht door het publiek. En na afloop een prachtige medaille en een flesje drinken. Want je krijgt best wel dorst van hardlopen.

In de afgelopen jaren werden de peuters ingedeeld met de leerlingen van groep één van de basisschool. Dit jaar lopen ze in een eigen groep. Dat is wel zo eerlijk. De drie snelste jongens en de drie snelste meisjes van de zogeheten groep nul worden op het podium gehuldigd en zij gaan met een mooie beker naar huis.

De foto is gemaakt door Paul Abrahams.

© 2019 Run van Gieten.
Website door Groenbaard.