Run van Gieten sluit de ultrarun over 50 kilometer weer in de armen

GIETEN De veertiende editie van de Run van Gieten vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022. Dat heeft het organisatiecomité van het hardloopfestijn besloten.

“Vanwege de Covid-19 pandemie is het sportfestijn in 2020 en 2021 afgelast”, vertelt voorzitter Fred Snoep van het organisatiecomit√©. “Hopelijk kunnen we op zaterdag 14 mei wel weer atleten in Gieten verwelkomen.”

Hardlopers van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de afstanden 6 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. Ook wordt een loop over 1000 meter gehouden voor atleten met een verstandelijke beperking.

Daarnaast vinden verschillende jeugdwedstrijden plaats, zoals de Skid kanjer koters loop over 250 meter, de quaTand kabouterloop over 500 meter en de quaTand jeugdlopen over 1000, 1600 en 2400 meter. Verder wordt gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze.

UltraRun van Gieten 50 kilometer

Goed nieuws voor de atleten die het een uitdaging vinden om een langere afstand dan een marathon te lopen. De internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer keert namelijk terug in het programma.

De ultraloop met deelnemers uit binnen- en buitenland werd op zaterdag 13 mei 2017 voor laatste keer gehouden. Gino Casier uit het Belgische Wilrijk werd destijds als winnaar gehuldigd in een tijd van drie uur, veertien minuten en 25 seconden. De snelste atlete van de zevende editie van de ultraRun van Gieten 50 kilometer was Gerda de Jong uit Meppel (4.18.33).

In Gieten wordt over enkele maanden gestreden om het open noordelijk kampioenschap ultrarun 50 kilometer. Verder is de wedstrijd wederom opgenomen in het klassement van de internationale Marathon & Ultra Cup.

De Belgische ultrarunner Jan Spitael heeft na iets meer dan vier uur de klus geklaard. Foto: Archief/Jeanet Enting

 

Geen reacties

Plaats een reactie

© 2022 Run van Gieten.
Website door Groenbaard.