Run van Gieten wordt verplaatst naar zaterdag 21 augustus; ultraRun van Gieten 50 kilometer keert terug in het programma

GIETEN De veertiende editie van de Run van Gieten vindt plaats op zaterdag 21 augustus. Dat heeft het organisatiecomité van het hardloopfestijn besloten.

“De Run van Gieten – een onderdeel van het populaire hardloopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe – zou eigenlijk op zaterdag 8 mei worden gehouden”, vertelt voorzitter Fred Snoep van het comité. “Vanwege de aanhoudende Covid-19 pandemie is de kans echter minimaal dat het evenement door kan gaan. Hopelijk kunnen we wel op zaterdag 21 augustus atleten in Gieten verwelkomen.”

Hardlopers van alle leeftijden kunnen in het laatste weekend van de zomervakantie deelnemen aan de afstanden 6 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. Ook de VB loop over 1000 meter staat weer op het programma.

Daarnaast vinden verschillende jeugdwedstrijden plaats, zoals de Skid kanjer koters loop over 250 meter, de quaTand kabouterloop over 500 meter en de quaTand jeugdlopen over 1000, 1600 en 2400 meter. Verder wordt gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze.

UltraRun van Gieten 50 kilometer

Goed nieuws voor de atleten die het een uitdaging vinden om een langere afstand dan een marathon te lopen. De internationale ultraRun van Gieten 50 kilometer keert namelijk terug in het programma.

De ultraloop werd op zaterdag 13 mei 2017 voor laatste keer gehouden. Gino Casier uit het Belgische Wilrijk werd destijds als winnaar gehuldigd in een tijd van drie uur, veertien minuten en 25 seconden. De snelste atlete van de zevende editie van de UltraRun van Gieten 50 kilometer was Gerda de Jong uit Meppel (4.18.33).

Geen reacties

Plaats een reactie

© 2022 Run van Gieten.
Website door Groenbaard.